Garmin опублікувала звіт про передачу сигналів SOS з пристроїв inReach за 2023 рік

14.03.2024

Garmin опублікувала звіт про передачу сигналів SOS з пристроїв inReach за 2023 рік


Компанія Garmin оприлюднила звіт за 2023 рік, в якому описала тенденції передачі запитів SOS, зареєстрованих у міжнародному координаційному центрі Garmin Response℠ від користувачів супутникових комунікаторів inReach®. Технологія inReach, запроваджена у широкому асортименті портативних навігаторів Garmin, є лідером двосторонньої глобальної супутникової комунікації та забезпечує зв'язок у будь-якій точці земної кулі за допомогою двостороннього текстового чату з фахівцями центру реагування на надзвичайні ситуації, відстеження GPS-координат та надання рятувальних послуг1.

Ключові висновки зі звіту за 2023 рік

Методи реагування на сигнали SOS включали різноманітні заходи: від залучення місцевих аварійних служб на головних автомагістралях США до проведення високотехнологічних рятувальних операцій з гелікоптерами. Запити про допомогу надходили з шести континентів, майже зі 100 країн та з трьох океанів.

Найчастіше користувачі ініціювали подачу сигналів SOS під час походів або мандрівок у гори. Далі слідують випадки, пов’язані з керуванням автомобіля або мотоцикла.

Число запитів SOS від водіїв автомобілів зросло, що підкреслює важливість пристроїв inReach для будь-яких ситуацій відсутності мобільного зв’язку.

Багато викликів SOS стосувалися власне користувачів inReach, проте більш ніж половина запитів надходила для інших членів групи або третіх осіб. За підтримки рятувальної служби Garmin Response, майже у 10% випадків власники inReach могли самостійно надати собі допомогу.


inReach SOS 2023

Як система inReach SOS працює з Garmin Response

Спеціальна кнопка SOS та стовідсоткове глобальне покриття супутникової мережі Iridium® дають можливість швидко передати сигнал SOS у разі виникнення надзвичайної ситуації. Після активації SOS-повідомлення, навіть якщо користувач не вжив жодних дій, пристрій надсилає повідомлення про екстрену ситуацію до цілодобового професійного координаційного центру реагування на надзвичайні ситуації Garmin Response. Фахівці Garmin Response зв’язуються з особою, яка потрапила в біду, з її контактами, встановленими для екстреного зв’язку, відповідними пошуково-рятувальними організаціями та іншими доступними місцевими службами. Вони сповістять про час, коли допомога прибуде до постраждалого, надаватимуть оновлену інформацію про хід рятувальної операції та залишатимуться на зв’язку з користувачем до завершення інциденту.

Відгуки наших клієнтів про inReach

"Стати очевидцем нещасного випадку травматичного характеру — це доволі великий стрес, навіть якщо у вас є inReach (Garmin Response), щоб негайно звернутися до пошуково-рятувальної служби та скоординувати порятунок. Я не можу уявити, наскільки мені було б складно покинути серйозно поранену людину, щоб годинами шукати мобільний зв'язок, намагатися передати рятувальникам своє місцеположення, і повернутись назад через кілька годин, не знаючи, що сталося за цей час. Чим більше пристроїв inReach буде у лижному спорті, тим безпечніше, на мою думку, буде для всіх". — Паркер Кларк, користувач inReach, який скоординував порятунок двох лижників, надіславши сигнал SOS.

"Ми роками беремо з собою inReach для забезпечення зв'язку у подорожах, а я ще запускаю функцію відстеження, щоб повідомити близьким свої GPS-координати, коли літаю або катаюсь на снігоході. Ми вперше потрапили в екстремальну ситуацію, в якій нам знадобився inReach, і він відмінно виконав свою роботу! Співробітники Garmin Response спрацювали бездоганно — вони увесь час були на зв'язку та надавали оновлену інформацію, щойно вона надходила. Зараз моя донька перебуває вдома та одужує. Без комунікатора inReach, їй довелося б лежати на мокрому березі річки протягом декількох годин, поки я намагався дістатись допомоги пішки та вплав. Ми завжди беремо пристрій inReach із собою, коли вирушаємо у подорож, і я наполегливо рекомендую робити так усім". — Шейн Хортон, користувач inReach, який втрапив у аварію на човні.

Оберіть свій пристрій inReach

Garmin пропонує широкий вибір комунікаторів inReach з різною вагою, розміром дисплея та набором функцій. Разом з тим кожен прилад оснащений функцією двостороннього зв'язку та SOS.

InReach Messenger має простий інтерфейс та функціонал супутникового комунікатора. Відмінне рішення для користувачів, які часто бувають у місцях без стільникової мережі та потребують резервного способу зв’язку.

Якщо розмір і вага спорядження мають вирішальне значення, inReach Mini 2 — ідеальний варіант завдяки легкій та компактній конструкції.

Дослідникам, альпіністам та мисливцям слід придивитись до портативного навігатора GPSMAP® 67i з вбудованими топографічними картами та технологію супутникової комунікації inReach для зв’язку у важкодоступних місцях.

Прихильникам мандрівок на транспорті авто/мото підійде серія Montana® 700, оснащена сенсорним дисплеєм, з якого швидко можна набрати повідомлення. Для серії передбачено безліч варіантів кріплень для квадроциклів, мотоциклів, велосипедів тощо.

Надійним компаньйоном у поїздках по бездоріжжю стане навігатор Tread® XL з вбудованими картами для позашляхової навігації та технологією супутникового зв’язку.

Для водного туризму Garmin пропонує комплект inReach Mini 2 Marine Bundle з зарядним кабелем та кріпленням на штурвал човна. Мореплавці також використовують навігатор GPSMAP 86sci, який поставляється з попередньо завантаженими картами прибережних зон BlueChart®g3 і має водостійку конструкцію з функцією плавучості.

Авіатори можуть зручно обмінюватись повідомленнями у кабіні пілота за допомогою програми для мобільних пристроїв Garmin Pilot™. Також застосунок виводить символ положення літака з прив’язкою до місцевості на рухомій карті планшета, використовуючи для цього GPS-координати на пристрої inReach Mini 2 та передаючи їх під час польоту.

Дізнайтеся більше про навігатори Garmin з підтримкою inReach.

Для відстеження в реальному часі, обміну повідомленнями, прогнозів погоди та інтерактивних функцій SOS потрібна активна підписка на супутниковий зв'язок. Доступні різні тарифні плани на вибір. Власники пристроїв InReach з активною підпискою можуть додатково придбати страхові плани пошуку і порятунку (SAR), які пропонують фінансову компенсацію за відповідні витрати, пов'язані з проведенням пошуково-рятувальних операцій2.

1Необхідна активна супутникова підписка. У деяких юрисдикціях використання пристроїв супутникового зв'язку регулюється або заборонене. Користувач самостійно несе відповідальність за знання та дотримання всіх чинних законів у юрисдикціях, де планується використання пристрою.

2Страхування SAR не потрібне для того, щоб Garmin Response скоординував рятувальну операцію. Це додаткова послуга, яку можна придбати окремо.



Повернення до списку

Актуальні новини

Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби 09.04.2024 Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби
За допомогою новітньої технології прилад вимірює швидкість руху боєприпасів у діапазоні від 30 до 1524 метрів на секунду.
Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit 29.03.2024 Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit
Нова версія програмного забезпечення Garmin Q1 2024 включає автоматичне перемикання між кількома видами спорту, функцію тренера сну, стрибки на скакалці та багато іншого. Популярні ремінці UltraFit тепер доступні у нових кольорах.
Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою 21.03.2024 Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою
Об'єднайте комп'ютер Descent Mk3i з трансивером Descent T2 для зв'язку з дайверами на глибині, користування функцією допомога дайверу та моніторингу тиску в кисневих балонах.